hétfő, 19 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Mi a nádcukorra szavazunk!

 

A külföldi példát követve nálunk is egyre több cikkben foglalkoznak a nádcukor és a nyers cukrok értékeivel. Ahhoz, hogy ezeket pontosan értsük, érdemes elmélyednünk kicsit a másik oldalban is.

 Számos írás jelent meg már orvosok, természetgyógyászok tollából – hazánkban jóval kevesebb – a fehér cukor káros hatásairól is. Mégis a fehér cukor egy általánosan használt alapanyag még. Hosszú idő telhet el sajnos addig, míg a köztudatba is eljut, ami tudományos körökben tény, hogy a fehér cukor emberi fogyasztásra valójában nem alkalmas.

Áttekintve hatásait megértjük, hogy nincs olyan szervünk, amit ne befolyásolna károsan. Tudjuk, hogy a fehér cukor olyan extra kalóriát jelent, amit a szervezet nem képes megfelelően feldolgozni. A többlet energiát zsír formájában elraktározza a szervezet, így elhízáshoz vezet. A hirtelen megemelkedő vércukor szint sem a hasnyálmirigynek, sem az ereknek, sem az agynak nem tesz jót. A fehér cukor ráadásul savasít, ám szervezetünk ezt nem engedheti, e hatást közömbösítendő saját értékes anyagait használja fel. Többek közt kalciumot és magnéziumot rabol el így a testünktől a finomított cukor, ami káros a csontoknak, az idegeknek. Ezen túl, mivel nem tartalmaz semmilyen vitamint, de emésztéséhez szüksége van rá, számos további értékes anyagot rabol el szervezetünktől.

Hosszú időt kellett várni rá, de végre orvosilag is bizonyították a cukorbetegség és a cukorfogyasztás közti összefüggést. Egyértelmű összefüggést találtak egy nép cukorfogyasztási szokásai és a cukorbetegek aránya közt. Ugyanakkor az is tény, hogy a magasabb vércukorszint összefüggést mutat a szívinfarktusok számával is.

Összefoglalva a fehér cukor egy rendkívül káros anyag, amely egész testünket, még pszichés életünket is veszélyezteti. Ahogy azt a fenti, cukorbetegséggel kapcsolatos kutatás egyik vezető orvosa, Dr Robert Lustig összefoglalta: "Ez elég bizonyíték arra, hogy a cukor méreg. Itt az ideje, hogy végre tegyünk ellene."

 A természetben nem létezik olyan koncentrált cukor, mint a fehér cukor. Legközelebb, ösztöneink számára a gyümölcsökhöz áll. Azok szintén édesek, de vitamin- és rostdús, a természet által desztillált tiszta vizet tartalmazó élelmiszerek. Ez utóbbiaknak az ösztöneinkben kódolt emberi ízlés számára finom íze is jelzi, hogy milyen egészségesek. Ahhoz, hogy a fehér cukor is ehető legyen, el kell fedni a számos egyéb ízzel, ami a készételekben hozzá kapcsolódik. Valójában nem a fehér cukorral ízesítjük ételeinket, hanem ételeink ízével keverve a fehér cukrot, csapjuk be testünk ösztöneit! Ráadásul, mivel ez a fehér cukor nem organikus termelésből származik, a gyártás során felhasznált káros anyagok mellett a növényvédőszerek és műtrágyák maradványai is benne vannak.

A cukorrépa, illetve a cukornád cukortartalma kb. 14-18%, míg a fehér cukoré 95%. Mi is az, ami az élő növényekben a többi 80-85%? Nos pontosan az, amitől egy növény tápegész. És ami benső feldolgozásához, emésztéséhez is szükséges.

Mivel a cukornád növény bővelkedik értékes vitaminokban és ásványi anyagokban és a gyümölcscukor, glükóz, szacharóz aránya is egyensúlyban van benne, az organikus barna nádcukor kíméletesebb feldolgozása miatt mindezekből sokkal többet tartalmaz, viszont nincsenek benne vegyi adalékok, és előállításakor sem terheli meg úgy a környezetet. E szempontok alapján a fehér cukor ellentéte.

A Himalája só

A Himalája kristálysó ismereteink szerint a legtisztább és legjótékonyabb só. Megközelítőleg 200 millió évvel ezelőtt keletkezett. A Nap elpárologtatta az Ősóceánt, az óceántól elkülönülő öblökben teljesen tiszta kristálysót hagyva hátra. Ezek a só-szigetek a Himalája hegység keletkezésekor, körülbelül 70 millió évvel ezelőtt részben a föld mélyére kerültek, ahol nagy nyomás alatt összepréselődtek.

Így a ez a só azokból az időkből származik, amikor a Föld még ősi, természetes egyensúlyban volt, nem a jelenkor szennyezett tengereiből nyerik lepárlással. Ma ez a kristálysó a Himalája mélyén eltemetve található, és a mai napig természetes módon, kézzel bányásszák, legnagyobb bányászati helye Pakisztán.

Felhasználása és színe is különböző lehet, ásványi összetétele miatt. Hófehér vagy rózsaszín, asztali vagy fürdősó, egyaránt kristálytiszta, tökéletes kristályszerkezettel. Nem fehérített, természetes fehérségű, sem csomósodásgátlót, sem egyéb adalékanyagot nem tartalmaz.

Dr. Jakab Tibor belgyógyász szakorvos, természetgyógyász véleményét kérdeztük...


- Hippokratész azt írta, hogy a „halál a belekben lakozik”. Első olvasatra meglepő nézet, mert az ember inkább azt gondolná, hogy a szív, a tüdő, vagy éppen az agy betegségei sokkalta veszedelmesebbek, mint a bélműködés zavarai.

 

A máig nagy tiszteletnek örvendő görög orvos azonban mégis elsősorban a belek egészségének fontosságát hangsúlyozta! Gondoljuk át alaposan ezt a véleményt, és rájövünk arra, hogy komoly igazságtartalma lehet. Ha az ember bélműködése ugyanis nem megfelelő, a tápanyagok, vitaminok, nyomelemek nem szívódnak fel, nem kerülnek a szervezetbe, különféle hiányállapotokat okozva.

 

A táplálék a felszívódás lehetőségének hiányában a belekben pangva egyszerűen elrohad, kedvező feltételeket szolgálva a kóros gombák, baktériumok elszaporodásához. Mindezeknek hiánytünetek, kisebb-nagyobb pangások, enyhébb mérgezettségi állapotok, hasi feszülések és görcsök, következményes keringési zavarok, székletzavarok, lesznek a következményei...