hétfő, 23 október 2017

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Sóoldat készítése

 

Tegyük a sókristály darabokat egy üvegbe. Töltsük fel az üveget annyi szénsavmentes ásványvízzel, hogy bőven elfedje a kristályokat. A só és víz aránya = 1 : 3 például 1 kg só : 3 liter víz. A vízmennyiséget részletenként is hozzáadhatjuk a sóhoz.

 Például az 1 kg sóhoz hozzáadhatunk kezdetben 1 liter vizet, majd ha a sóoldat elfogyott a kristályokról, újra feltöltjük a következő 1 liter vízzel és így tovább, míg a harmadik liter vizet hozzá nem öntöttük. A feltöltés után körülbelül 3/4 óra múlva egy telített 26 %-os sóoldatot kapunk.

A kristályok tovább nem oldódnak fel, mert telített az oldat. Az oldat telítettségét jelzi a benne lévő fel nem oldódott sókristályok jelenléte.

A sóoldatot mindaddig tölthetjük fel vízzel, míg a sókristályok teljesen fel nem oldódnak.
A sóoldatnak nincs szüksége különleges tárolásra, határtalan ideig eltartható. A sóoldat teljesen steril oldat, sem gombák, sem csirák, sem baktériumok nem élnek meg benne. Az így kapott sóoldat az alapja sokféle kezelésnek.