Tisztítókúrák - Méregtelenítés

A halithoz hozzárendelhető: Csakra: szakrális csakra, torokcsakra - Csillagjegy: Rák, Halak  - Szine: fehér, enyhén szürkés, vagy rózsaszín, narancssárga
Sajátosságai: A halit csak nyers kő formájában található meg. Azon kívül, hogy étkezési célra konyhasóként használjuk, sokféle dísztárgyat is készítenek belőle, pld. mécsest, *sólámpát. Használatával pozitív változást érhetünk el a tér klímájában és atmoszférájában egyaránt. Ennél az alkalmazásnál a meleg erősíti a halit hatását. A halit segítségével más köveket is regenerálhatunk. Víz ne érje, mivel a halit vízben oldódik! Tisztítása száraz szivaccsal, kefével ajánlott!


A SÓKRISTÁLY GYÓGYHATÁSA:
Az Indus sókristály elsősorban a légzőszervek zavaraira hat. Enyhíti a légzési panaszokat, elősegíti a légzésfunkciókat, hatásos légszomj ellen, élénkíti a test anyagcsere folyamatait. Lágy sugárzása hatással van a vegetatív idegrendszerre, csillapítja és megszünteti a melankóliát és depressziót. Segít feloldani a belső gondokat és az életünket akadályozó gondolkodásmintákat. Halit a világ számos országában megtalálható, de kiemelkedő hatása miatt legkedveltebb a Himalája hegységből származó Indus őssó.


INDUS SÓKRISTÁLY

Az Indus völgyéből származó természetes őssó, különösen a kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett élelmiszer. Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. A természetes Indus nem csak NaCl-ből áll, mint a nyugati civilizáció étkezési sója, hanem további 84 nyomelemet, ásványi anyagot tartalmaz. Ezek azok az elemek, amelyek a szervezetünket is felépítik és jelen voltak az őstengerben is, ahonnan az élet ered. Emiatt köszönti ismerősként szervezetünk az Indus sót. Az Indus só étkezési célra történő napi használatán túl ismerkedjünk meg egyéb lehetőségekkel is, mint a sóoldat ivókúra, inhalálás sóoldattal, sófürdő, borogatás, sóing és melegpakolás sóval. A só jól használható a szájápolás és a sport területén is.


Halit Indus sóoldat ivókúra

A 26%-os sót tartalmazó telített sóoldatot más néven sole - nak hívják. 1 kg kristálysó feloldásához kb. 3 - 3,5 l víz szükséges. Ez a mennyiség 2 fő részére mindennapi fogyasztás, használat mellett 3 - 5 hónapig elegendő. Töltsön egy átlátszó falú üvegbe 1/3 ész Indus sót, majd töltse fel szénsavmentes ásványvízzel. Időnként a vizet meg kell keverni, hogy a sóoldat koncentrációja az üvegben egyenletes legyen. Néhány órán belül az oldódás befejeződik, további sókristályok már nem oldódnak fel. Az oldat addig tekinthető telítettnek, amíg abban feloldatlan sókristályok láthatók. Az elkészült 26 %-os őssóoldat sózásra és kúrákhoz is használható. Az oldat steril, benne sem gombák, sem csírák vagy baktériumok nem élnek meg, ezért zárt edényben tárolva korlátlan ideig eltartható.


TISZTÍTÓ - MÉREGTELENÍTŐ - SALAKTALANÍTÓ KÚRA

A kész 26 %-os őssóoldatból egy teáskanálnyi mennyiséget tegyünk egy pohárba, és öntsük fel jó minőségű ásványvízzel. Ezt a kb 1 %-os sóoldatot igyuk minden reggel felkelés után éhgyomorra, ami kedvező hatással van minden szervünkre és életfolyamatunkra is. Tehetjük a teáskanálnyi sóoldatot 1 liter vízbe is, amit a nap folyamán egyenletesen elosztva megiszunk. Akinél a salaktalanítás ettől a mennyiségtől nagyon hevesen indul meg, az eleinte csak kis mennyiséget igyon, ügyelve a bőséges vízbevitelre és fokozatosan emelje a só mennyiségét. Gyerekeknél és csecsemőknél néhány csepp elég a sóoldatból. A sóoldat képes a szervezetet 24 órán át harmonizálni. Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a felhasznált só minősége a fontos a pozitív hatás elérése szempontjából. Semmi akadálya, hogy az egészséges életmód érdekében életreszóló szokásunkká tegyük az 1 %-os reggeli sóital elfogyasztását.


MEGFÁZÁS - MEGHŰLÉS - NÁTHA - ALLERGIA: LÉGÚTTISZTÍTÓ HATÁS

Az inhalálás leghatásosabb természetes módja az Indus sóval történő gőzölés! Forraljunk fel 1 - 2 liter vizet inhalációra alkalmas edényben, és adjunk hozzá kb 20 gramm Indus kristálysót, vagy egy - két kávéskanál kristálysóból készült sóoldatot. Ha a só feloldódott, hajoljunk a gőz fölé, takarjuk be a fejünket egy nagy törülközővel. Inhaláljunk 10 - 15 percig.
Súlyosabb problémák esetén napjában többször is inhalálhatunk. Az inhalálás után pihenjen, mert a légzőszerveknek a gőzölés után kb. 30 percre van szüksége ahhoz, hogy a felhalmozódott méreganyagok eltávozzanak. Az inhalációt mindig 1 %-os sóoldattal kezdjük és későbbi alkalmakkor lassan emeljük a töménységet 3 - 5 %-ig.


FOG - ÉS ÍNYBETEGSÉGEKRE : INDUS SÓKRISTÁLY

Az Indus megakadályozza a fogkő képződését és a fogszuvasodást. A sóoldat képes a fogkő eltávolítására, a fogíny regenerálására, semlegesíti a szájban lévő nemkívánatos szájflórát. Mossunk fogat minden étkezés után 26%-os telített sóoldattal és öblögessünk 2 - 3 percen keresztül. Gyulladásos íny és nyitott sebek esetén csökkentsük a só koncentrációját.


3 NAP BÖJT VAGY 30 PERC SÓFÜRDŐ

Az Indus fürdősóból készített 30 perces sófürdő salaktalanító hatása megfelel egy három napos böjtkúrának. A sófürdő koncentrációja legalább 1% -os legyen. Normál méretű fürdőkádnál ( 100 liter ) legalább 1 kg Indus sót, vagy 4 liter Indus őssóoldatot használjunk. Minél nagyobb a só koncentrációja, annál intenzívebb a méregtelenítő hatás..
A sót tegyük a fürdőkádba és engedjünk rá kevés forróvizet. Ha a só feloldódott, engedjük teli a fürdőkádat, 37 'C-os vízzel.Az 1 %-os sófürdő nem lúgozza ki a bőrt, emiatt olyan kellemes a bőrnek. Fürdéshez ne használjunk sem fürdőhabot, sem sampont, sem szappant. A fürdés időtartama legalább 20 perc legyen.
Fürdés után ne öblítsük le bőrünkről a vizet, csak itassuk le törülközővel, majd pihenjünk fél órát. A sófürdőt követően a bőr nem szárad ki, ugyanis a bőr külső szarurétegében megkötődik a víz, a bőr természetes védőrétege is megmarad. Ezen okok miatt a sófürdő különösen száraz bőr esetén ajánlott. Jótanács: A sófürdő vétele Teliholdnálaz ásványok optimális felvételéhez vezet, salaktalanító hatása pedig Újholdnál a leghatásosabb. Keringési - és szívbetegségben szenvedők legyenek óvatosak a sófürdővel!


ARCÁPOLÁS TERMÉSZETESEN

Az Indus sókristályból készített telített sóoldattal nedvesítsünk be egy vattadarabot és mossuk le vele a bőrt, illetve az arcot. Lemosás után törülközővel szárítsuk le a bőrt. Ez szabályozza a bőr kémhatását és természetes egyensúlyát. Zsíros, pattanásos bőrre különösen ajánlott! Használjuk a lemosást reggel és este arckrém helyett. Ápolja arcát természetesen!


REUMATIKUS - ÉS IZÜLETI FÁJDALMAK

A sókristályból készített 26 %-os sóoldattal nedvesítsünk be egy ruhadarabot, és ezzel borogassuk a fájó testrészt. A borogatás lehet meleg, vagy hideg.


FÜLFÁJÁS, ARC - ÉS HOMLOKÜREG GYULLADÁS

Helyezzen Indus só granulátumot egy textilzacskóba, és melegítse fel a fűtőtesten. Helyezze a meleg zacskót a fájó testrészre. Miközben a só lehűl, érezhető enyhülés következik be. Erre a célra a kristálysó granulátum használatát javasoljuk!


MÉREGTELENÍTÉS - CELLULITISZ KEZELÉSE

Készítsünk 2 - 8 %-os sóoldatot, ebben nedvesítsünk meg egy pamutpólót vagy nadrágot, annak megfelelően, melyik testrészt szeretnénk méregteleníteni. Enyhén csavarjuk ki, majd bújjunk bele, tekerjünk magunk köré egy száraz törülközőt, majd feküdjünk le. Fél óra múlva kezdődik az izzadás. A sóinget 1 - 1,5 óra után vegyük le, és zuhanyozzuk le.