A Himalaya kristálysó Pakisztán Punjab régiójának többszázmillió éves bányáiból származik, ahol többnyire még ma is kézzel termelik ki a Himalája érintetlen és tiszta hegyeiből. Ez a fajta a lehető legtermészetesebb, legtisztább és legősibb só a világon. Ahogy a bányászathoz, a só feldolgozásához sem használnak semmilyen ipari eljárást, hiszen erre nincs is szükség. A kitermelt sótömböket csupán a kívánt méretre vágják vagy törik és máris felhasználható.
A HIMALAYA LÁBÁTÓL, PAKISZTÁN MÉLYÉRŐL
MINT EMBEREK A SÓT!
Színe a hófehértől a mély vörösig terjed, amelyet a benne található ásványi anyagoknak köszönhet, nem mesterséges színezékeknek és adalékoknak. A rózsaszínes árnyalatot a vas-oxid adja. A fekete színű Himalaya sót (más néven kala namak) kéntartalma miatt a tojás ízének helyettesítésére is használhatjuk. A világosabb színű, fehér és rózsaszín sónak nincs a feketéhez hasonló mellékíze.